Lysfesten skruer op for musikken

Der venter en stor musikalsk fortælling ved dette års lysfest den 4. maj i Haderslev. I spidsen for fortællingen står de to musikere Helene Blum og Harald Haugaard, der sammen med Slesvigske Musikkorps og Haderslev Domkirkes Pigekor tager publikum med på en musikalsk rejse gennem historien.

”Et øjebliks stilhed”. Det er overskriften for den musikalske fortælling, som sangerinde og sangskrivere Helene Blum og violinisten og komponisten Harald Haugaard fortæller til lysfesten den 4. maj på Haderslev Kaserne. Gennem musikken viser de verden et lille stykke af Danmark med Blums stemme og Haugaards violin i front.

Haugaard og Blum er vant til at sætte musik til historiske begivenheder og på den måde levendegøre historien. De var blandt andet med til at sætte musik til 1864-markeringen på Dybbøl Banke for et par år siden.

”Det er også første gang, vi skal optræde i Haderslev og også med musikkorpset og pigekoret, men det glæder vi os enormt meget til. Det venter publikum en stor både musikalsk og visuel oplevelse”, siger Helene Blum.

Den musikalske fortælling bliver det helt centrale i dette års lysfest. Tidligere har publikum kunnet opleve et stort 3D lysshow, men i år bliver der skruet op for musikken, og den bliver det bærende element. Der vil stadig være speciel effects og lys på kasernen, men der vil ikke være et lysshow som de sidste 3 år.

Selve fortællingen kommer til at handle om længsel, skønhed, kamp, afmagt, styrke, krig, fred, frihed, forsoning og ikke mindst fællesskab. Musikken kommer til at indeholde kendte toner som f.eks. ”En lærke letted” i ny forklædning og Blums egen sang om Sønderjylland og Slesvigs historie ”Et Øjebliks Stilhed”.

”Det er en sang, der er skrevet som en hyldest til Sønderjylland og de folk, der har været med i krigen, men først og fremmest er den en hyldest til fremtiden. Sønderjylland ligger vores hjerte nært, og vi glæder os enormt meget til at være en del af lysfesten”, siger Helene Blum.

Selvom der er en violin og sang i front, så bliver det ikke sødt og blødt det hele. Der er også rockguitar og andre instrumenter med.

Om Helene Blum og Harald Haugaard
Helene Blum og Harald Haugaard har de seneste 10 år givet mere end 1000 koncerter i ind- og udland. Parret bor på Fyn men har en tæt tilknytning til Sønderjylland og Schleswig.

I 2014 leverede de en del af det musikalske indhold ved 1864-markeringen på Dybbøl Banke, og i 2018 var de begge udnævnt som ambassadører for det Europæiske Kulturarvsår grundet de mange aktiviteter i Sønderjylland og Schleswig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *