Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Åbning mindeudstilling for Karl Johan Berkwill

1. maj - 16:00 - 18:00

DKK100

En ganske særlig udstilling med et udvalg af bykunstneren og regimentsmusikeren, der døde i 2020 og som  med sit eget galleri i Nørregade, har brugt pensel, lærred og acrylfarver eller akvarel til at fortælle om byens Haderslevs huse, miljøer og naturen omkring byen.

Karl Johan Berkwill blev født i Holstebro 1946. Kun uddannet ved undervisning af dygtige trompetister vinder han en plads i Prinsens livregiments Musikkorps og efterfølgende spiller han trompet i forskellige militære musikkorps og afslutter denne del af sit virke og kunnen ved at spille i Slesvigske Musikkorps fra 1973 til 2006

Som maler var han en glad fortæller i klare og ofte stærke farver. Han var autodidakt og nød stor interesse for sin kunst. På udstillingen ses ikke kun maleriske motiver fra Haderslev og omegn men også fra Færøerne, sydlige lande og fjernere lande. Hans motivverden var tableaubilleder fra byliv og de mange kroge byer også har, forunderlig natur og kyst og hav, eller  når naturen viser sine kræfter under en orkan.

4 store malerier skildrer det uvejr, som også er en del af Karl-Johans motivverden. Her udfolder han naturens kræfter med barsk hånd og stor styrke.

Et indblik i hans kunst foretaget med de 58 malerier i mange størrelse: se eller gense “Kalle”s  værker i Musikhusets sal.

Udstillingen er kommet til veje i et samarbejde mellem Slesvigske Musikhus, Foreningen Cantabile, Haderslev Kunstforening og Historisk arkiv.

Udstillingens kurator er Hans Vilhelm Bang.

Åbningstider for udstillingen:

  • 2. maj kl. 13-15
  • 3. maj kl. 13-16:30
  • 4. maj kl. 10-12 og kl. 16-20
  • 5., 8. og 9. maj kl. 15-17

Rundvisning ved orkesterchef Rasmus Frandsen kan bookes på slfr-smuk-00@fiin.dk

NB.: Åbning af mindeudstillingen er en del af Klassisk For Fred Programmet.

Detaljer

Dato:
1. maj
Tidspunkt:
16:00 - 18:00
Pris:
DKK100

Sted

Slesvigske Musikhus
Louisevej 2A
Haderslev,