Nyheder

Bliv en del af Haderslev Lysfest

I de senere år har der, som optakt til arrangementet den 4. maj på Haderslev Kaserne, været en række lysfest-arrangementer. Der har været udstilling af veteran-militærkøretøjer, koncerter, foredrag, udstillinger, teater, guidede historisk byture, filmforestillinger og meget andet.

Ønsker du/din forening/ din virksomhed at være en del af programmet for Haderslev Lysfest 2019, er du velkommen til at kontakte kulturkoordinator Thor Lange, for at høre mere.

Det kan du gøre på mail lysfest@haderslev.dk eller på telefon 74 34 17 44

Haderslev Topmøde 2019

Haderslev Åbent Sikkerhedspolitiks Topmøde, der finder sted den første torsdag i maj, afvikles for tredje gang i 2019.

Som de tidligere år vil man også i 2019 kunne møde et godt mix af indenlandske og udenlandske  eksperter, politikere og meningsdannere, der debatterer aktuelle sikkerhedspolitiske emner.

Vi ser frem til i løbet af efteråret 2018 at kunne præsentere temaer og de første oplægsholdere.

Sæt  allerede nu kryds i kalenderen ved den 2/5 2019 – den første torsdag i maj.

TV-indslag fra 2018

Den 4. maj var Sønderborg Lokal TV til stede i Haderslev, da byen var klædt på til den traditionsrige Haderslev Lysfest. Vi viser blandt andet fakkeloptoget og taler med fremmødte borgere og foreninger og interviewer Danmarks forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og Haderslevs borgmester H.P. Geil til det Sikkerhedspolitiske Topmøde. Udsendelsen rundes af med et visuelt brag med lysshowet på Haderslev Kaserne.

Se Sønderborg Lokal TVs indslag fra Haderslev Lysfest 2018

Jesper Lundgaard lægger stemme til lysfest

Få danske sangere har vist den bredde i deres karriere som Jesper Lundgaard. Fra storladne musicals som Les Miserables, Phantom of the Opera og Chess til nærværende og underholdende shows på TV, i koncerthusene eller i kirkerne – Jesper formår altid at skabe en ægthed og et nærvær i de kunstneriske sammenhænge han indgår.

Vi er derfor superglade for at Jesper Lundgaard, der ved flere lejligheder har optrådt sammen med SMUK, har sagt ja til at være en af de bærende musikalske kræfter i forbindelse med det spektakulære lysshow til Haderslev Lysfest den 4. maj

Lysshowet begynder omkring kl. 22.20 – og det bliver kun vist denne ene gang i sin helhed!

Forsvarschef er lysfesttaler 2018

Årets lysfesttaler forsvarschef, genreal Bjørn I. Bisserup har om nogen en livslang karriere i Forsvaret. Siden han i 1976 ”trak i trøjen”, har han arbejdet sig op i Forsvaret, for i januar 2017 at blive udnævnt til Forsvarschef.

Forsvarschef, general Bjørn I. Bisserup indtræder nu i rækken af både tidligere forsvarschefer, statsministre og kongelige hovedtalere ved Haderslev Lysfest.

Årets lysfesttaler går på talerstolen den 4. maj omkring kl. 22.10

Tidligere britisk udenrigsminister hovedtaler ved Haderslev Åben Sikkerhedspolitisk Topmøde

Den internationale hovedtaler på årets Sikkerhedspolitiske Topmøde i Haderslev kan ikke være mere aktuel ovenpå konflikten mellem Rusland og Vesten efter attentatet med nervegift attentatet i den engelske by Salisbury. Hovedtaleren er nemlig den tidligere britiske udenrigs- og forsvarsminister, Sir Malcolm Rifkind.

Sir Malcolm Rifkind var minister i alle 18 år under både Margaret Thatcher og John Major og er blandt de længst sidende ministre i Storbritannien nogensinde. Han har tidlige været parlamentsmedlem i over 40 år og var fra 2010 til 2015 formand for den parlamentskomite, der fører tilsyn med de britiske efterretningstjenester herunder MI6.

Sir Malcolm Rifkind var indtil 2015 formand for den komite, der fører tilsyn med de britiske efterretningstjenester og er fuldt på højde med den versende sag om nervegiftangrebet i Salisbury mod Sergej Skripal og dennes datter, Julia.

Sir Malcolm Rifkind vil på topmødet i Haderslev give sit perspektiv på det aktuelt forværrede forhold mellem Rusland og Storbritannien, og hvordan vi i Nordsø- og Østersøregionen skal forholde os til de sikkerhedspolitiske udfordringer, der møder os.

Sir Malcolm Rifkind vil bl.a. tale om konflikten med Rusland, og hvordan vi i Vesten skal modsvare Rusland. Herunder hvordan en kurs kan fastholdes, selvom Storbritannien er på vej ud af EU, og hvordan Danmark og Storbritannien har et særligt ansvar for de baltiske landes sikkerhed.

Læs mere om Haderslev Åben Sikkerhedspolitisk Topmøde…

Fakkeltog

Tidligere var det alene de uniformerede ungdomskorps, der deltog i fakkeltoget. Men de senere år er flere foreninger kommet til. Og selvom fakkeltoget er vokset sig pænt stort, er der plads til endnu flere.

Tirsdag den 24. april 2018 kl. 19.00 holder vi et møde for de foreninger, som ønsker at gå med i fakkeltoget. Her gennemgår vi ruter, tidsforløb og det praktiske omkring afviklingen. Mødet bliver afholdt på Haderslev Kaserne (indgang via hovedvagten på Louisevej) og der er tilmelding til mødet på mail haderslevkaserne@mil.dk

Er du ikke en forening, men ønsker at deltage i fakkeltoget, så behøver du ikke at deltage i dette møde, men møder bare op ved Kulturhus Bispen eller Hertug Hans Kirken den 4. maj.

Tidspunkter for fakkeltoget finder du i programmet.

Åbent Topmøde 2018

Fredag den 4. maj 2018 danner Kulturhus Harmonien rammen om Haderslev Åbent Sikkerhedspolitiske Topmøde 2018.

Borgere, politikere, NGO-er, fagpersoner og eksperter fra ind- og udland sætter hinanden stævne for dagen igennem at drøfte højaktuelle sikkerhedspolitiske emner.

Programmet for 2018 lægger sig solidt i kølvandet for Topmødet i 2017 med spændende oplæg og debatter om Østersøregionen og terror, radikalisering og flygtninge.

Topmødet er i høj grad relevant for Højskoler og  videregående uddannelser, der beskæftiger sig med samfundsforhold og verden omkring os.

Der er gratis adgang til Haderslev Åbent Sikkerhedspolitiske Topmøde 2018, som er en del af Haderslev Lysfest.

Læs mere om program og hent gratis billetter her…