Nyheder

Vejen Garden tager fakkeltog

Det er en af de meste velspillende garder, som i år går foran de uniformerede korps til årets lysfest. Vejen Garden er regerende Danmarksmestre, en titel garden som den eneste nogensinde har vundet fire gange: 2003, 2005, 2007 og 2017.

Vejen Garden er en  bygarde med et harmoniorkester, et fanfarekorps, et trommekorps, et tattoohold og et brassensemble. Ved lysfesten optræder harmoniorkesteret og fanfarekorpset.

Vejen Garden er med, når der er byfest, tulipanfest, juletræstænding og lignende arrangementer, der samler folk. Vejen Gardens Brassensemble laver koncert i kirker og andre koncertsteder. Vejen Gardens Tattoohold er efterspurgte i de helt store arenaer i Europa. Således fik Vejen Garden stormende bifald for sit show, ‘The Eternal Fight for Peace’, på turné i Tyskland 2018 afsluttet i Mercedes Benz Arena i Berlin. 40.000 tilskuere oplevede gardens show.

Søværnets Tambourkorps og Sønderborg Pipes and Drums går foran de to øvrige fakkeltog.

Koldkrigsbunkeren under Katedralskolen

I forbindelse med lysfesten åbner Haderslev Katedralskole dørene til et område, som kun meget få mennesker har haft adgang til.

Koldkrigsbunkeren var i brug helt frem til 1990’erne. Den stod færdig i 1967, men var så hemmelig, at første øvelse med civilt personale fra civilregionerne først blev afholdt i 1977.  Bunkeren var fuldt udrustet til i en krisesituation at kunne huse 50-100 nøglepersoner i et kriseberedskab. 

Hvis du har lyst til at besøge koldkrigsbunkeren under Haderslev Katedralskole, så læs videre her…

Klassisk for Fred

For femte år i træk indbyder Corde di gioia til Klassisk for Fred, der er en støttekoncert til fordel for Læger Uden Grænser

Åbningstaler er Henrik Simonsen,  jurist, konfliktrådgiver i Center for Konfliktløsning og konfliktmægler i Mægling i Børnehøjde og Råd til Ret under KFUM’s Sociale Arbejde.

De musikalske indslag bliver leveret af Corde di gioia. Ildfuglen (Aarhus) samt tre tyske slagtøjsstuderende fra konservatoriet i Osnabrück

Læs mere om  Klassisk for Fred her…

Bliv en del af Haderslev Lysfest

I de senere år har der, som optakt til arrangementet den 4. maj på Haderslev Kaserne, været en række lysfest-arrangementer. Der har været udstilling af veteran-militærkøretøjer, koncerter, foredrag, udstillinger, teater, guidede historisk byture, filmforestillinger og meget andet.

Ønsker du/din forening/ din virksomhed at være en del af programmet for Haderslev Lysfest 2019, er du velkommen til at kontakte kulturkoordinator Thor Lange, for at høre mere.

Det kan du gøre på mail lysfest@haderslev.dk eller på telefon 74 34 17 44

Haderslev Topmøde 2019

Haderslev Åbent Sikkerhedspolitiks Topmøde, der finder sted den første torsdag i maj, afvikles for tredje gang i 2019.

Som de tidligere år vil man også i 2019 kunne møde et godt mix af indenlandske og udenlandske  eksperter, politikere og meningsdannere, der debatterer aktuelle sikkerhedspolitiske emner.

Vi ser frem til i løbet af efteråret 2018 at kunne præsentere temaer og de første oplægsholdere.

Læs mere om topmødet her…

TV-indslag fra 2018

Den 4. maj var Sønderborg Lokal TV til stede i Haderslev, da byen var klædt på til den traditionsrige Haderslev Lysfest. Vi viser blandt andet fakkeloptoget og taler med fremmødte borgere og foreninger og interviewer Danmarks forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og Haderslevs borgmester H.P. Geil til det Sikkerhedspolitiske Topmøde. Udsendelsen rundes af med et visuelt brag med lysshowet på Haderslev Kaserne.

Se Sønderborg Lokal TVs indslag fra Haderslev Lysfest 2018

Fakkeltog

Tidligere var det alene de uniformerede ungdomskorps, der deltog i fakkeltoget. Men de senere år er flere foreninger kommet til. Og selvom fakkeltoget er vokset sig pænt stort, er der plads til endnu flere.

Tirsdag den 24. april 2018 kl. 19.00 holder vi et møde for de foreninger, som ønsker at gå med i fakkeltoget. Her gennemgår vi ruter, tidsforløb og det praktiske omkring afviklingen. Mødet bliver afholdt på Haderslev Kaserne (indgang via hovedvagten på Louisevej) og der er tilmelding til mødet på mail haderslevkaserne@mil.dk

Er du ikke en forening, men ønsker at deltage i fakkeltoget, så behøver du ikke at deltage i dette møde, men møder bare op ved Kulturhus Bispen eller Hertug Hans Kirken den 4. maj.

Tidspunkter for fakkeltoget finder du i programmet.

Vær med i Lysfestens program

Haderslev Lysfest er mere end topmøde og arrangement på kasernen. Mange foreninger, kulturinstitutioner og enkeltpersoner bidrager med forskellige arrangementer til lysfestens program; lige fra velgørenhedskoncerter og udstillinger til foredrag og filmforevisninger.

Har du lyst til at lave et arrangement i forbindelse med Haderslev Lysfest 2019, så kontakt kulturkoordinator ved Haderslev Kommune, Thor Lange, 74 34 17 44, og hør hvordan du kan være med. Eller send en mail på lysfest@haderslev.dk