Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Haderslevsamtaler – Politisk paneldebat om forsvarspolitik i Haderslev

25. april - 19:00 - 21:00

Gratis

Hør MF’ere fra Forsvarsudvalget, Udenrigsudvalget og Det Udenrigspolitiske Nævn diskutere den aktuelle politiske situation på forsvarsområdet.

I panelet vil blandt andet være Jesper Petersen (S) og Peter Kofod (DF), der har deres rod i Haderslev. Vi skal tale EU, Nato, Ukraine, præsidentvalget i USA til november og det danske forsvar.
Truslen fra Rusland

Inden da skal vi omkring truslen fra Rusland med “Vor mand i Moskva” tidligere forsvarsattache, Carsten Rasmussen, der i diplomatkrigen med Rusland, blev smidt ud af Rusland. Han fortæller sin historie og giver perspektiver fra sine andre udstationeringer i blandt andet Kina, Sydkorea og Polen

Skal vi frygte Kina mere end Rusland?

Dernæst drager vi mod Asien og Kina med lektor og PhD, Jesper Zeuthen fra Aalborg Universitet og stiller spørgsmålet om vi skal frygte Kina mere end Rusland – eller om samarbejde mellem Vesten og Kina er en farbar vej mod mere sikkerhed globalt.

Tilbage til Europa

Vi lander i Europa med Rasmus Brun Pedersen, lektor og PhD ved Aarhus Universitet og taler om EU og Nato’s tilstand og krigen i Ukraine – eller er vi i krig med Rusland?

Moderator er tidligere generalkonsul i Skt. Petersborg og nuværende udenrigskommentator, Jens Worning, der også har skrevet “UKRAINE 24.02 – den nye verdensorden”

Hent en gratis billet

Haderslevsamtalerne er åbent for alle og foregår torsdag den 25. april klokken 19-21 i Rådhussalen på Rådhuset, Christian X’s Vej 39, 6100 Haderslev.

Der er 120 gratis billetter til arrangementet, som du kan hente på linket nedenfor.

Dørene åbner klokken 18.30 hvor vi serverer kaffe og kage. Efter arrangementet har du mulighed for at tage en uformel snak med oplægsholderne.

Hent din gratis billet her

Om Haderslevsamtaler

Haderslevsamtalerne om forsvar er et nyt initiativ fra Haderslev Kommune om den alvorlige situation ikke blot Europa, men hele verden befinder sig i med øget geopolitisk konflikt og krig.
Vi tager et medansvar for den samtale og debat – derfor Haderslevsamtaler.

Detaljer

Dato:
25. april
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Gratis

Sted

Haderslev Rådhus
Christian X´s Vej 39
Haderslev, 6100 Danmark
Telefon:
40206302