Oplev 4. maj i Haderslev

VisitHaderslev tilbyder en oplevelsespakke, med guidet “9. april vandring”, tidstypisk middag på Hotel Norden, deltagelse i fakkeltog og deltagelse i Lysfesten på Haderslev Kaserne.

Under besættelsen af Danmark d. 9. april 1940, blev Haderslev by centrum for hårde kampe. Kom med på den guidede tur og hør historien om begivenheden, små anekdoter og sjove fortællinger.

Turen starter kl. 17.00 ved Hertug Hans Kirken på Sønderbro, hvor de første træfninger fandt sted.
Filmen 9. april er delvist optaget i Haderslev og I vil komme forbi flere af de steder hvor filmen er optaget.

Turen slutter ved Haderslev Kaserne, hvorefter gruppen går til Hotel Norden. Her serveres en tidstypisk 2-retters menu, bestående af tarteletter og hamburgerryg med grønsager. Drikkevarer er for egen regning.

Efter middagen er der mulighed for at gå hen på Gravene, hvor det samlede fakkeloptog, med Slesvigske Musikkorps (SMUK) i spidsen, går fra Gravene mod Haderslev Kaserne kl. 21:38. På Haderslev Kaserne starter Lysfestens program kl. 21:55.

Igen i år vil hundredevis af lys blive tændt på Haderslev Kaserne om aftenen den 4. maj, og traditionen tro vil tusindvis af borgere møde op for at lytte til afspilningen af det oprindelige frihedsbudskab, se lysene blive tænde, høre lysfesttalen og synge med på fællessange.

Lysfestens gennemgående budskab er fred, frihed og forsoning.

Book din oplevelse her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *